America’s Cup byter till enskrov!

America’s Cup byter till enskrov!

Emirates Team New Zealand låter meddela att det blir högpresterande foilande enskrovsbåtar i nästa upplaga av America’s Cup.

Som traditionen bjuder så är det titelförsvararen, i detta fall Emirates Team New Zealand, som sätter reglerna för America’s Cup.

Laget låter nu meddela att nästa upplaga, den 36:e, sedan starten 1851, kommer att avgöras med högpresterande foilande enskrovsbåtar. Troligtvis kommer man att använda liknande foilsystem som i de senaste båtarna i IMOCA60-klassen (som bland annat seglas i Vendée Globe) och därtill nästa båttyp som ska seglas i Volvo Ocean Race.

Se också:
Världens första foilande kölbåt i blåsväder!
Foils på kölbåt – så funkar det!
Nästa version av MiniTransat foilar helt – se otroliga videon!

Mer folkligt med enskrov
Beslutet har växt fram efter samråd med ett antal potentiella utmanare och det finns en övergripande önskan att välja en spektakulär enskrovsbåt.

Inte minst anser denna skara förståsigpåare att enskrovsbåtar är lättare att relatera till för den breda allmänheten än de extrema katamaranerna som man seglade senast.

Närmare information om vad som gäller för nästa upplaga meddelas i slutet av månaden och Hamnen.se återkommer naturligtvis i ärendet.

Publicerades: 2017-09-11

Text: Elias Johansson

 

 

 

 

 

Source: America’s Cup byter till enskrov!

No Comments

Post A Comment