Bavaria 27 Sport – mästare i invändig rymd!

Bavaria 27 Sport – mästare i invändig rymd!

Det är en daycruiser. Och den heter Sport. Men låt det inte lura dig. För mer än någonting annat är Bavaria 27 Sport en trygg och rymlig semesterbåt för familjen.

Den har allt som man förknippar med en tuff daycruiser. Ett vasst skrov, en sportig (nåja) förarplats och en kraftigt sluttande vindruta. Och så förstås – en rejäl solbädd samt en snitsig wetbar i sittbrunnen.

Men likväl känns denna båt mer som en trygg familje- och semesterbåt. För maken till rymlig 27–fotare har sällan skådats.

Här finns fyra bra kojplatser, ett fullfjädrat pentry med dubbla kokplattor, kyl, diskho samt förvaringsskåp och lådor.

Se videon när vi jämför en Bavaria 27 Sport med en segelbåt för samma pengar.

Kort sagt – den har allt av bekvämligheter som en semestrande familj kan tänkas behöva. Utan att det för den skull känns trångt.

Köregenskaperna då?

Jo, Bavaria 27 Sport balanserar högt på en vass V-botten och är lång nog att nå över två vågtoppar i de flesta förhållanden. Den har också tyngden som krävs för att st emot de värsta dunsarna med värdigheten i behåll.

Men om man är ute efter mycket temperament och körglädje så får man försöka hitta ett exemplar med mer krut i motorrummet än den Volvo Penta 5,7 GXi (320 hk) som satt i testexemplaret.

Varför inte 2 x Volvo Penta 4,3 GXi (2 x 225 hk)?

 

 

Source: Bavaria 27 Sport – mästare i invändig rymd!

No Comments

Post A Comment