Olyckan på Lidingö – föraren talar ut!

Olyckan på Lidingö – föraren talar ut!

Hamnen.ses artikel om Targa 27:an som körde upp på land vid Bosön på Lidingö ledde till många spekulationer om hur det kunde ske. Här är förarens version.

Kommentarerna har varit många och i vissa fall riktigt elaka. Speciellt populärt har varit att påstå att föraren skulle ha varit alkoholpåverkad.

Andra spekulationer har handlat om att föraren var förvirrad, bländad av solen, eller upptagen av att SMS:a när han körde upp på land.

Hamnen.se sökte svaret och fann föraren, Olof Waern, 73, på uppvaket på Karolinska Universitetssjukhuset.

Så vad hände –  egentligen?

– Jag var på väg hem till Djursholm efter att ha hämtat båten på Micab Marin på Lidingö men minns egentligen bara hur jag vaknade efter en rejäl smäll, säger Olof Waern

Så du vet inte hur det gick till?

– Nej, men det troliga är att jag svimmade. Jag hade feber dagen innan och hade tagit prover samma dag som visade på hög sänka, så det var nog blodsockerfall som gjorde att jag svimmade på vägen hem till bryggan i Djursholm.

Så du var varken full, ovan, bländad av solen eller upptagen med att SMS:a som det har spekulerats om?

– Nej, och jag var heller inte ovan med båten. Jag har ägt och kört den flitigt i tio år nu. Polisen var snabbt på plats och kunde konstatera att jag inte hade alkohol i kroppen.

Source: Olyckan på Lidingö – föraren talar ut!

No Comments

Post A Comment